...tervetuloa seuraamaan väkerryksiäni ja ajatuksiani - toivottavasti viihdyt ja palaat uudelleen!

lauantai 20. huhtikuuta 2013

Saapasjalka...

..ei -kissa vaan -Kirsi. Maanantain jalkaleikkaus meni hyvin - nyt ollaan saapas jalassa seuraavat 4 viikkoa, onneksi saappaan saa ottaa yöksi ja suihkussa käynnin ajaksi pois. Pari viikkoa pitäisi makoilla pääsääntöisesti jalka koholla ja 29.4. otetaan kahdesta n. 5 sentin haavasta ompeleet pois. Jalkaterässä on nyt 3 ruuvia, jäykistetty nivel, uusitut nivelsiteet ja oikeaan asentoon käännetty luu. Pohkeesta siirrettiin jotain kalvoa nivelsiteitten tilalle ja lääkäri arveli, että ruuvit tullaan ottamaan pois 3-6 kuukauden kuluttua, mutta tekee siitä lopullisen päätöksen toukokuun puolessa välissä olevassa jälkitarkastuksessa. Toukokuun loppuun saakka jalan kanssa pitää olla tosi varovainen, saan laskea jalan maahan, mutta en saa varata sille painoa, enkä ponnistaa - sairaslomalla olen tällä tietoa 23.6. saakka. Maanantai-ilta ja tiistai olivat aika vaikeita, kipuja oli aivan riittämiin, mutta onneksi vahvojen särkylääkkeitten avulla kipujen kanssa pärjää. Eilen sain siirtyä kokeilemaan, pärjäänkö lievemmillä särkylääkkeillä ja ainakin nyt tuntuu siltä, että pärjään. Lisäksi joudun pistämään joka ilta kuukauden ajan napapiikin veritulpan estämiseksi - siitä täytyy kyllä sanoa, ettei mitään kaikista mukavinta hommaa, mutta onneksi sentään pystyn pistämään itseäni. Ihmeen avuton sitä ihminen on, kun köpöttelee kepeillä - vielä olen onneksi saanut pidettyä pääni kasassa ja olen lueskellut, katsonut telkkaria ja todennut, että makuullaankin pystyy kutomaan ;o).
Vielä täytyy kehua Mehiläisen sairaalaa Tampereella - mukava henkilökunta ja hyvä palvelu, annoinkin lähtiessäni palautetta, että minulla on ollut täällä hyvä olla ja minusta on pidetty erittäin hyvää huolta. Mikäs siellä oli maatessa, kun aivan ravintolatason ruoan jälkeen kannettiin sänkyyn kahvia, konjakkia, suklaata ja keksiä ;o).
Salainen neuleystäväni piristi minua mukavalla huhtikuun paketilla - sain kauniin väristä, pehmeää sukkalankaa, neliskulmaiset, vähän lyhyemmät sukkapuikot, teetä, kauniit itse tehdyt kynttilätuikkukupit, kahdet sukkaohjeet  (toteutan varmasti!) ja piristävän kirjeen. Kiitos taas kovasti - jännityksellä odotan toukokuuta, kun paljastuu, kuka oikein olet...
Olen ollut töistä pois jo monta viikkoa, ensin siis lomalla ja nyt sitten sairaslomalla, joten sukkatehdas on toiminut täydellä teholla - tässä aikaansaannoksiani viime viikoilta. 
Kateellisena olen näinä "keppipäivinäni" katsonut ikkunasta, kun hepat ovat lähteneet lenkille milloin tyttäreni ja milloin ystävieni kanssa - kyllä minäkin taas joskus, ehkä heinäkuun helteillä...
Tarviiko enempää kertoa ystävyydestä, mielestäni Turren ja Sampan ilmeet kertovat enemmän kuin tuhat sanaa - mukavaa viikonloppua kaikille!

P.S. Ai niin - minusta on tullut kolmannen kerran isotäti, nyt minulla on 3 pientä poikaa, joiden seurasta saan ilokseni nauttia, ihanaa, että heillä on sellaiset vanhemmat, jotka haluavat tuoda pikkuiset myös tätien elämään.

7 kommenttia:

 1. Pikaista paranemista jalalle ja onnittelut isotädille =) Upean kasan sukkia olet jo kerennyt tekemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos toivotuksista - olenkin nähnyt kaikki 3 pikkuista tässä parin päivän sisällä ja kyllä oli piristävää, toivat sen kaikista pienimmän katsomaan isotätiä kotiin, kun en itse vielä mihinkään pysty lähtemään ;o)

   Poista
 2. Toipumisia ja hyvä, että kaikki meni hyvin! Siis viikon satsi sukkia! Ahkera olet keppiesi lomassa ollut! Se on mukavaa, että on hepoille liikuttajat. Ne ovat joskus kortilla, ainakin luotettavat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tuossa aivan viikon satsi sukkia ole, mutta n. kolmen viikon - saas nähdä, mihin noitten kanssa oikein joudun, no, täytyy ainakin joulumarkkinoille mennä myymään ;o). Tuo on niin totta, että luotettavat heppojen liikuttajat ovat kortilla, enkä omiani kyllä kenelle tahansa antaisikaan. Kaikista huvittavinta oli pian sen jälkeen, kun oltiin muutettu tähän, sain tekstiviestin aivan tuntemattomalta ihmiseltä, joka kysyi, voisiko tulla liikuttamaan hevosiani - itse en ehkä aivan noin lähtisi lähestymään...Aurinkoista päivää - käyn tänäänkin vähän turpaterapiassa, eilen kävin tallissa ensimmäisen kerran ja itkuhan siinä tuli...

   Poista
 3. Hieno pino sukkia! Hepoille on kyllä aina vaikea löytää osaavaa ja luotettavaa liikuttajaa. Kiva, että taas pidit paketista.

  - sny kevät 2013

  VastaaPoista
 4. Pikaista paranemista :). Mitenkähän itse tulisin pärjäämään, jos joutuisin olemaan levossa. Toisaalta nauttisin ja sellaista tarvitsisinkin, mutta kolikolla on se toinenkin puoli :D.

  Aivan ihana pino sukkia! Kivan paketin olet saanut!

  VastaaPoista
 5. Ihania sukkia!
  Ja oih, että...*huokaus syvä* ...nuo hevoset, tekis mieli nyt niiiin nousta satulaan!

  VastaaPoista