...tervetuloa seuraamaan väkerryksiäni ja ajatuksiani - toivottavasti viihdyt ja palaat uudelleen!

lauantai 11. elokuuta 2012

Ostoksia, tuunailua, vaahtokarkkeja ja väkerryksiä...

...taas on vierähtänyt tovi viime postauksesta ja nyt onkin paljon asiaa...Ensinnäkin vietimme jälleen tällä viikolla mukavan päivän serkkuni K:n kanssa - puhetta piisas taas koko päivän ja piipahdimme samalla pikaisesti Tokmannilla ostoksilla (jossa muuten en ollut aiemmin koskaan käynyt ja oli kyllä positiivinen yllätys). Tokmannilla sattui olemaan kaikki ruukut -40 %:n alessa, joten mukaani tarttui kaikki nämä alle 15 €:lla - tykkään! Vielä en tiedä, minne nuo laitan, mutta kyllä ne paikkansa löytää ennemmin tai myöhemmin...
Olen tässä jo aikaa sitten tuunannut vanhoja purkkeja ja purnukoita - eilen illalla tuunailin ne loppuun ja tuli kyllä aika mukavia, katsokaapa vaikka...
Vasemmalla ylhäällä oleva on ollut ennen tee-laatikko, josta hioin kyljestä kohokirjaimet pois ja maalasin sen uusiksi. Oikealla alhaalla olevat on Ikean puunväriset laatikot, jotka saivat (yllätys yllätys) valkoisen värin pintaansa ja tekstit kylkeensä. Keskimmäinen oli "entisessä elämässään" savenvärinen sipulipurkki, joka sai valkoisen värin spraypurkista ja kyytipojaksi tekstin. Oikealla ylhäällä olevista pienempi on niin ikään ollut savenvärinen ja sama "kohtalo" oli tälläkin purkilla kuin sipulipurkilla. Iso laatikko on ollut viininpunainen (jota en voi käsittää, että olen joskus sellaisen ostanut) leipälaatikko - tämä on huomattavasti enemmän "miunmaunmukkaan" kuin alkuperäisenä oli. Alemmassa kuvassa oikealla oleva purnukka oli myös viininpunainen aiemmin, nyt paaaaaaljoooon paaaljoooon hienompi (toim.huom. alhaalla oikealla olevassa kuvassa oleva kukkapurkki on tuunaamaton).

Tuosta edellisessä kuvassa vasemmalla ylhäällä ollut entinen teelaatikko pääsi heti uuteen käyttöönsä ompelutarvikelaatikkona - tykkään valtavasti. Muut tuunatut odottelevat vielä käyttöään, mutta varmasti löytävät käyttötarkoituksensa piankin.
Ei tuunailu tähän jäänyt - nämä lasipurkit saivat kaikki kylkeensä "Sweets"-tarran. Tuo vaahtokarkki-idea tuli nuoremmalta tyttäreltäni, hän suihkutti vielä hiuslakkaa vaahtokarkkien päälle, jotta ei tule kiusausta syödä niitä ;o). Vasemman puoleinen purkki on ostettu tätä tarkoitusta varten Pentikistä, kaksi oikeanpuoleista ovat olleet meillä varmasti 20 vuotta milloin missäkin käytössä. Vaahtokarkkeja sisältävät purkit koristavat nyt tyttärien huoneita, keskellä oleva odottelee vielä keittiön hyllyllä herkkuja sisälleen - siihen taidan ostaa sellaisia, mitkä voi syödä, tosin siinä voi käydä niin, että saan ostaa joka päivä uudet herkut. 
Onhan tässä muitakin väkerryksiä syntynyt - seuraavat villasukat ovat valmistuneet olympialaisten kisakatsomossa. Nämä menevät odottelemaan joulumyyjäisiä vai olisiko jollakulla tarvetta naisten villasukille (koko n. 38-39 ja lankana Nalle) jo nyt? Hihkaise, jos on - hynski(at)hotmail.fi.

jämälangoista syntyi pari pannulappua - joo...ei oikein mun makuun, mutta ehkäpä löytävät käyttäjän joskus...
Pikkuisen I:n raitasetti tuli valmiiksi, tein tänään vielä Ottobren (4/2012) ohjeilla housut (samasta lehdestä löytyi kaava myös aiemmin tekemälleni paidalle) - harmittaa vaan, että unohdin tohkeissani neuloa polvipaikat ja takataskut ennenkuin ompelin sivusaumat, joten jätin ne sitten loppuviimein näistä kokonaan pois. Aiemmat väkerrykset tähän settiin löytyy täältä. Aika kiva raitasetti, vaikka itse sanonkin, tekaisen pikkuiselle T:lle oman jahka on sopiva hetki. 

Nyt ruvetaan viettämään tyttärien kanssa tyttöjen iltaa - isäntä lähtee hurvittelemaan. Meillä naisväellä luvassa tortilloja, kynttilänvaloa ja ehkäpä jotain muutakin herkkua...Mukavaa lauantai-iltaa kaikille!
P.S. Vielä pakollinen "jalkapäivitys", kuten tässä viimeisen kahden kuukauden aikana on ollut tapana - kävin torstaina ortopedilla, kun jalka ei tuntunut yhtään hyvältä. Ortopedi ihmetteli kovasti jalan turvotusta, mutta antoi silti luvan ruveta varaamaan keppien kanssa ja viikon päästä saan jättää kepit pois. Sairaslomaa jatkettiin viikolla eli parin viikon päästä pitäisi jalka olla niin kunnossa, että pystyn menemään töihin. Nyt jalka tuntuu kyllä kieltämättä vähän paremmalta, kun sillä saa vähän varata, mutta silti turvotus ei ole paljonkaan vähentynyt, joten tällä hetkellä on yhdet ainoat kengät, jotka mahtuu jalkaan eli "feikki-crocksit".

2 kommenttia:

  1. Mitä ihmettä oletkaan saanut taas aikaiseksi!!!
    Upeita tuunailuja kaikki ja sukkia ja....

    Vähemmän mukavaa on kyllä tuo sinun jalkaparkasi. Kumpa nyt palautuisi ennalleen!

    VastaaPoista
  2. Upeita sukkia, niin iloisen ja lämpöisen värisiä.

    VastaaPoista