...tervetuloa seuraamaan väkerryksiäni ja ajatuksiani - toivottavasti viihdyt ja palaat uudelleen!

lauantai 8. kesäkuuta 2013

Maalaiselämän nautintoja...

...ai että, mä oon onnellinen täällä "Mörköperällä", tykkään asua täällä aivan älyttömästi, tämä on KOTI isoilla kirjaimilla! Tämä viikko on ollut jotenkin tosi mukava - alkuviikosta kävin tapaamassa naapurissa yksin (omakotitalossa!) asuvaa reipasta 90-vuotiasta mummoa ja ai että, tuli hyvä mieli, kun hän oli niin ilahtunut käynnistäni ja halasi lämpimästi, kun menin. Sitten olen saanut viettää aikaa myös pikku T:n ja vielä pienemmän pikku E:n seurassa ja kummityttömme V on ollut melkein koko viikon meillä - joten varsin mukava viikko pian takana!

Tällä viikolla on myös hevoset päässeet nauttimaan laitumella olon riemusta - Turre ja Savo ovat tyytyväisiä, kun saavat olla kaksin samalla laitumella, jossa löytyy myös auringonsuojaa puitten alta...Yatzy puolestaan nautiskelee olostaan "poikain" vieressä olevalla laitumella - kaikkien puuhia voi seurata suoraan tuvan lasista puuhia.
Anoppi oli apuna yksi ilta ja saatiin "ryytimaa" tehtyä - nyt odotellaan perunoita, punasipulia, mansikkaa, punajuurta ja porkkanaa, ihan omasta maasta, jeee! Tai suoraan sanottuna anoppi ja isäntähän tuon ryytimaan suurimmaksi osaksi teki...minä peittelin vaan punajuuren ja porkkanan siemeniä ja punasipulin sipuleita.
Isäni puolestaan kiikutti tänne raparperinvarsia, jota meillä ei valitettavasti itsellä ole, mutta tarkoitus on laittaa - tein niistä tänään hilloa ja uunissa paistuu tällä hetkellä raparperipiirakka, jota ehkä on pakko tänään maistaa vaniljajäätelön kanssa ;o). 
Väkerryksiä olen tehnyt hiljalleen, tällä hetkellä on lahjaksi menevät puuvillaiset nilkkasukat tulollaan sen keskeneräisen huivin (joka ei siis koskaan tullut valmiiksi yo-juhliin ;o)) lisäksi. Nuo sukat on ensimmäiset, jotka teen varpaista varteen - joskus, kun kirjan ostin, kokeilin tehdä, mutta tekniikka tuntui jotenkin ydinfysiikalta, mutta nyt tuo asia vaan loksahti.
Kaivoin ompelukoneen ja saumurinkin pitkästä aikaa esille ja neuloin muutaman käsityöpussukan, joita ajattelin myyntiin. Pussukat on nauhoja vaille valmiina. 
Tänään kävin aamupäivällä seuraamassa ystäväni lännenratsastustuntia ja vitsi, että kutkuttais itsekin nousta ratsaille, mutta vielä pitää malttaa...Muuten olen nautiskellut tänään yksin kotona olemisesta, isäntä lähti kaverinsa kanssa Tampereelle, esikoinen on töissä ja nuorempi kaverien kanssa viettämässä mökkiviikonloppua...Tämä viikko on mennyt siis varsin mukavissa merkeissä "tössötellessä" ja vähän opetellessa taas kävelemään kahdella jalalla - kipuilu vaihtelee, mutta vielä ei kivutonta päivää ole ollut, mutta eiköhän se tästä! 

Ensi viikon suunnitelmissa vähän siivoilua, väkerrystä kutoen ja ommellen, lisäksi meinaan kokeilla väkertää heinäseipäästä "tienviitan" meidän pihaan, opasteet tulevat ainakin tupaan, talliin, ryytimaalle...mutta, mutta, kaikki riippuu siitä, mitä mieltä jalka on kaikesta tekemisestä...mutta hiljakseen...

Mukavaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti